Chess

Foto: Kenneth N

Foto: Kenneth N

 Lp1 Sheltoon Dusky Duchess

(Chess)

1991-2007

Chess som var min 1:a egna hund hämtade jag från kennel Sheltoon i Arvika i värmland i början på juli månad, då var hon 9 veckor gammal.

Hon var verkligen liten, det var som en kub på 4 ben som hängde i byxbenen när man var ute och gick.

På hösten började jag att gå en valpkurs med henne och det var också då vi började våran karriär inom SBK vi fortsatte med nästan alla kurser som gick att gå.

1992 gjorde vi premiär i lydnadsklass 1 hemma på klubben i Årjäng, vi fick 153 poäng i tävlingen och vi missade vårat 1:a pris, dagen efter körde vi igen och då satt det.

Högsta poängen vi fick i lydnads klass 1 var 185 poäng på Melleruds Bk en höstdag 1992.

Samma år fick vi Kennel Folias HP för bästa debutant, vi placerade även oss som 2:a i stövargillet´s Hp slagna med 0,5 poäng.

Jag tränade även spår med henne och hon var en riktig spår idiot det fanns inga hämningar när det gällde att spåra, det gick över stock, sten & vatten drag hon älskade att spåra och jobba.

När hon blev äldre var hon med på många kurser och visade spolingarna vad hon kunde och hur man skulle göra.

Även när hon var 14 år gammal och man tog tag i den där speciella ryggsäcken så studsade hon av glädje.

Så en dag i början på mars månad 2007 fick hon somna in i mina armar då nästan 16 år gammal, hon var en undebar sheltie, hon fanns alltid vid min sida.

Hon lämnade ett stort tomrum efter sig, men hon finns alltid hos mig i mina minnen och hon har en speciell plats här hemma……….