Om

Jag & Bosse 2010

Foto: Gro B Henriksen

Vem är då jag ?

Född i slutet på 60-talet på Sveriges framsida Göteborg.

Ända sedan jag var liten har jag alltid varit intresserad av djur, undelater, parakiter, akvarium, hundar listan kan göras lång.

Familjens första hund som kom till oss 1976 var en långhårig dvärgtax vid namn “Zita” det jag minns bäst är att hon älskade värme, bara man lyfte på täcket så flög hon in under, där kunde hon ligga i timmar innan hon tittade fram.

1991 skaffade jag min första egna hund “Chess” som var en Shetland Sheepdog, det var med henne som jag började på Årjängs Brukshundklubb på hösten samma år, sedan har det bara rullat på med kurser,tävlingar och olika uppdrag inom klubben, några uppdrag som jag haft är bl.a sekreterare, pr-info, suppleant, ledamot, etc etc……

Under våren 1994 var jag färdig utbildad “A” instruktör inom Sv Brukshundklubben.

Detta byggdes senare samma år på med “figurant” vid mentaltest. Idagens läge har jag inte denna behörighet kvar utan måste då in och komplettera denna utbildning

Runt 1997 utbildade ja mig till agility instruktör för “grundkurser” i samma veva så gick jag och väntade på min 2:a hund.

Rasen collie & sheltie har alltid legat mig varmt om hjärtat och det är dom 2 raserna som jag brinner för.

Så på våren 1998 föddes collien som jag väntat på i många år “Kelly” tyvärr fick hon inte vara så länge med mig på denna jord.

Numera bor jag i sydöstra delen av Sverige och har 1 collie kille vid namn Hero som är med mig överallt.

Det här med att ha hund och göra massa roliga saker med är en hel livsstil……