Sammanfattning år 2016

Så är vi då inne på årets sista dag 31 december 2016, vart tog detta året vägen?

Redan i början på året var jag helt inställd på att skaffa en collie till innan Bosse går vidare över regnsbågsbron så han hinner med att föra över sina lugna egenskaper till nästa generation som skall ta över.

Kennel Dantos parade en av sina tikar och vi väntade på resultat från ultraljudet och tyvärr visade det sig att hon var tom.

Jaha vad skall jag göra nu var tanken, sedan efter några timmar kom ett telefonsamtal från Wanda som hade fått nys om att Kennel Chattering´s hade fått återbud på en av valparna en trefärgad hane.

Blev ett samtal till kenneln och ett mycket trevligt samtal resulterade i att jag åkte ner till 1:a maj  och fick då träffa “Hero” för första gången endast 3 veckor gammal.

Sedan var det här med namnet, vd skall han heta? Ja han hade ju ett namn redan i sin stamtavla som var bra, till slut blev det “Hero”

Det var speciellt att hålla den lilla krabaten och i början  juni månad hämtade jag hem honom till Kalmar, han sov nästan hela vägen hem.

Får nog säga att det var en tuff kille som bara gick rakt in i min bostad och tittade sig runt i sin nya värld, han hade ju även Bosse & Nina att ty sig till fast det tog 1 vecka innan Nina mjuknade för honom, sedan släppte det och det blev full rulle efter det.

Det påminner mig samtidigt om tjuren Ferdinand han blev större, större & större och det gick fort.

I juli månad var vi med på kennel träffen som Dantos hade i Mönsterås, han träffade då sin pappa Wille & morfar Pontiac, morbror Herbert för 1:a gången.

I början på augusti månad åkte vi på hans 1:a läger på Stora Segerstad i Reftele och även syrran fanns på plats.

Under september månad började vi valpkurs här i Kalmar och den pågick i 8 veckor, där i mellan har vi ju tränat spår, lydnad och uppletande.

Det som jag bara älskar hos honom är den stora motorn han har och vill bara framåt och har en väldigt stor arbetsglädje.

Till året 2017 har vi siktet inställt på MH, Collie-SM i Hallstahammar och vi hoppas på att kunna ställa upp i någon gren i alla fall men vilken återstår att se.

Vi har också en del saker på det privata planet(drömmar) som vi hoppas att det går att förverkliga. Det är dags att gå ur sin komfortabla zon och “gört” annars blir det “trögt”.

I skrivande stund så har Hero blivit en stor kille som är drygt 60 cm hög och ligger runt 25 kg för närvarande.

Så till alla er som gjorde detta till verklighet, att få en sådan colliekille med arbetsglädje och en stor motor.

Ni vet själva vilka ni är!

Gott Nytt År!!

Kommentarer inaktiverade.